السلام عليكم دى طبعا اول مشاركة ليا معكم ويارب تكون 100000000 مشاركة بأذن الله و انا جبتلكم اليوم اكلة لذيذة اوووى هيا اكلة ايطالية بس جميلة وخفيفة ومفيدة جداااا لى الجسم
يــــــارب تعجبكم أكلة اليوم
هيا كانليونى بالريكوتا والسبانخ
المكونات:
1:علبة من رقاقات اللازانيا
2:نص كيلوجرام جبنة ريكوتا
3:ربع كيلوجبنة بارمزان
4:نص كبلو جرام سبانخ
5:بصلة صغيرة مبشورة ومقلية فى ملعقة طعام من الزبدة
6: 4 اكواب صلصة طماطم
7: ورق بقدونس مفروم لى تزين
8:ربع معلقة من جوزة الطيب
9:نصف معلقة ملح
10: ربع معلقة بهار فلفل ابيض مطحون
طريقة التحضير
1:سخن كمية من الماء فى اقول مثلا حلة كبيرة وتضيفى معلقة ربع من الملح وبعد ما الماء يغلى تضيف لوحين _ لوحين من اللازنيا لحد ما تنتهى من رقاقات اللازنيا كلها لحد ما يصبحا طرين ارفع اللوح اللازنيا من الماء ويشطف
جيد بالماء البارد وتوضع الوح اللازنيا على فوطة مطبخ حتى يجف
2: تسلق ارواق السبانخ ثم تصفى وتعصر وتفرم وتخلط السبانخ مع الجبنة الريكوتا البهار الابيض والملح وجوزة الطيب والبصل المقلى
3:قطع لوح اللازنيا الى قسمين وتوضع ملعقة من حشوة السبانخ والجبنة الريكوتا فوق كل قسم تلف اللازانيا وبعد ذلك ضعى اللفافات اللازانيا فى صنية وضعى فوق اللفافات الكانليونى ومن اسفل ربع كوب
4:مدة الطهى من 25 دقيقة الى 30 دقيقة
5:تخرج الصنية من الفرن وتضع فى طبق وترش علية جبنة البارمزان ويزين بالبقدونس المفروم ويقدم .
< يارب تكون اكلة جميلة وتعجبكم وهيا اكلة كلها حديد>